Naar hoofdcontent

Gratis ondersteuning voor sportverenigingen

16-01-2024
2 Pupillenscheidsrechters groepsfoto

In de gemeenten Rheden en Rozendaal is er een Sport- en Preventieakkoord.
Met het geld dat hiermee beschikbaar is, kan een bijdrage worden aangevraagd. Denk aan scholen en verenigingen, maar ook inwoners die een idee hebben voor een sportief, gezond of sociaal initiatief. Half december is er nog een aantal aanvragen goedgekeurd.

Maar er is niet alleen geld voor het opstarten van nieuwe projecten, er zijn ook heel veel gratis opleidingen en workshops voor sportverenigingen beschikbaar. Heeft jouw club bijvoorbeeld moeite met het vinden van vrijwilligers? Wil je meer weten over modern besturen? Ben je toe aan het opleiden van je trainers of heb je behoefte aan een intensieve ondersteuning? Dan kun je deze hulp gratis, of voor een kleine bijdrage, aanvragen.

Sc Rheden deed dit samen met v.v. Dieren al twee keer
Als eerste werd de KNVB-cursus ‘pupillenscheidsrechter’ aangevraagd én volledig toegekend. Jongeren tussen de 12 en 16 die veel tijd bij de club doorbrachten, werden door penningmeester Natasja van Horssen van sc Rheden persoonlijk gevraagd om deel te nemen, en ook v.v. Dieren haakte aan. De officiële opleiding werd afgesloten met een examen. Alle deelnemers slaagden en ontvingen een oorkonde én een KNVB scheidsrechters badge.

Inmiddels is er door sc Rheden en v.v. Dieren weer met succes een aanvraag gedaan.
Eind februari ’24 starten maar liefst 14 leden met de KNVB-opleiding Voetbalcoach 1 Pupillen.
Beide verenigingen ontvangen hiervoor een bijdrage in de kosten voor zowel de opleiding als het materiaal, zodat ze zelf nog maar een klein gedeelte hoeven te financieren.

Ben je na het lezen nieuwsgierig naar wat er eventueel voor jullie vereniging beschikbaar is? Neem dan contact op met Rick Verdouw van Sport in Rheden, hij helpt je dan verder.
Rick is te bereiken per mail via r.verdouw@rheden.nl of telefonisch op 06-25767650.

Heb je een goed idee?
Heeft jouw vereniging, school of buurt een goed sportief, sociaal of gezond idee? Vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal is er geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Aanvragen is heel makkelijk, je hoeft alleen maar een digitaal aanvraagformulier in te vullen. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden via de site sportinrheden.nl of incluziorheden.nl.

Heb je al wel een goed idee maar weet je niet goed hoe je het verder kunt brengen, heb je geen samenwerkingspartner of heb je andere hulp nodig? Stuur dan een mail naar sportenpreventieakkoord@rheden.nl. Er wordt dan contact opgenomen om je verder op weg te helpen.