Naar hoofdcontent

Koningsspelen in Rheden

Sportdag Koningsspelen - Atletiek

Sportdag voor alle basisschoolkinderen in Rheden, De Steeg en Ellecom. Kinderen kunnen kennis maken met sportverenigingen en gekoppeld aan het thema Koningsspelen!

Sportdag Koningsspelen

Het doel van de sportdag op vrijdag 26 april 2024 is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten en alle sportverenigingen in de omgeving. Op deze manier kunnen de kinderen ontdekken welke sport hen het meeste aanspreekt en welke vereniging het beste bij hen past. Daarnaast hopen we ook dat de sportdag bijdraagt aan een gezonde levensstijl en het bevorderen van sportparticipatie onder de jeugd.

3 sportdagen in één!

Om 08.30 uur starten alle groepen gezamenlijk met de introductie en warming-up op de ligweide van het Openluchtbad Rheden. Vanaf 09.00 uur starten de verschillende programma's per leeftijdsgroep op verschillende locaties:

  1. Groepen 1 en 2: Sporthal De Hangmat
  2. Groepen 3, 4 en 5: Sportvelden Rheko
  3. Groepen 6, 7 en 8: Sportvelden SC Rheden

Ga hieronder naar de specifieke programma van de leeftijdsgroepen:

Afbeelding plattegrond introductie 2 0

Veelgestelde vragen

- Hoe laat moet ik waar aanwezig zijn?
Alle kinderen, leerkrachten en begeleiders worden om 08.30 uur verwacht op de ligweide van Openluchtbad Rheden (zie plattegrond hierboven). Daar beginnen we met een korte introductie en een gezamenlijke warming up. Om 09.00 uur beginnen de verschillende clinics. Groep 1-2, groep 3-4-5 en groep 6-7-8 hebben een apart programma, allen op een andere locatie.

- Wat zijn de taken van de ouders en begeleiders?

Ouders/begeleiders zorgen ervoor dat kinderen aandacht besteden aan de activiteit en ondersteunen waar nodig de spelbegeleiders. Denk aan de volgende taken: materialen zoals pionnen/doelen verplaatsen, groep attenderen op gedrag, aandacht houden voor de activiteit, uitvallen door bijv. blessures, plaspauzes, snottenbellen, veters strikken, doordraaien naar andere activiteiten enzovoort. Minimaal 2 extra begeleiders/ouders per klas.

- Is er een gezamenlijke pauze met iets lekkers?
In het programma is een pauze van 20 of 30 minuten opgenomen. Bekijk het tijdsschema per leeftijdscategorie hoe laat dat voor jouw klas is. Tijdens deze pauze krijgen alle leerlingen een gezonde snack van ons.

- Wat als het regent?
Ook als het regent gaat de sportdag gewoon door! Zorg voor goede (sport)schoenen, een regenjas, een handdoek en eventueel een extra setje kleding. Door middel van leuke activiteiten zorgen wij ervoor dat de kinderen warm blijven.

- Hoe kan ik als leerkracht de kinderen het beste voorbereiden op deze dag?
Zorg dat alle kinderen omgekleed in hetzelfde tenue op de sportdag verschijnen. Ook raden we aan om een flesje water of bidon mee te nemen en jezelf in te smeren met zonnebrand bij mooi weer.