Naar hoofdcontent

Sporten met een handicap

Uniek Sporten

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Ook als je een handicap hebt. Uniek Sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen in opdracht van de gemeente.

Heb jij een handicap en wil je graag sporten?

Uniek Sporten is het online sportloket aangepast sporten dat vraag en aanbod van de gehandicaptensport samenbrengt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Waar je kunt sporten? Wil je sportadvies of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? Bij Uniek Sporten vind je de antwoorden.

Heb je als Sportaanbieder ondersteuning nodig?

Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt aanbieders die een aangepast beweeg- en sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Hoe start je als aanbieder een sportaanbod voor mensen met een handicap? Het is belangrijk om te kijken of er vraag is naar dit aanbod, wat er nodig is om het aanbod op te zetten, welke randvoorwaarden geoptimaliseerd moeten worden en met welke partners je samen gaat werken. Daarnaast kan de contactpersoon in jouw regio ondersteunen bij onderwerpen als toegankelijkheid, communicatie, subsidieaanvragen en het werven/scholen van kader en vrijwilligers.

Nog vragen? Ik help je graag verder!

663a12b7 d701 4eb8 b4a3 6b626ffa0c89
Jorien Harteman Coördinator aangepast sporten