Naar hoofdcontent

Bewegen is gezond voor iedereen. Toch is het niet altijd makkelijk om een geschikte sport- of beweegactiviteit te vinden. De beweegcoach helpt jou!

Wat doet de beweegcoach?

  • In een persoonlijk adviesgesprek bekijkt de beweegcoach samen met jou wat je leuk vindt en wat je kan en zoekt daar een passende beweegactiviteit bij.
  • Zet alle sport- en beweegmogelijkheden op een rij. De beweegcoach weet precies welke sport- en beweegactiviteiten er in jouw woonplaats te doen zijn.
  • Koppelt jou aan een wandelmaatje. Samen wandelen is toch leuker dan alleen.
  • Geeft één op één coaching, geeft een advies op maat en geeft informatie over de kosten van de sport- en beweegactiviteiten.
  • De beweegcoach gaat de eerste keer mee naar de sport- of beweegactiviteit, als je dat prettig vindt.
  • De beweegcoach voert, op aanvraag, een gezondheidscheck uit. Zo weten wij precies op welk gebied jouw gezondheid kan verbeteren.

De beweegcoach geeft gratis advies en is er voor iedereen die meer wil bewegen.

Voorjaarsvakantie 1
Vorig jaar ben ik gevallen en de fysiotherapeut heeft mij geholpen om daarvan te herstellen. Toen het traject bij de fysiotherapeut afgelopen was wilde ik graag blijven bewegen. De fysiotherapeut heeft mij doorverwezen naar de beweegcoach en na een intake heb ik samen met de beweegcoach gekeken naar een passende activiteit. Inmiddels sport ik iedere vrijdagochtend met een groepje en drinken wij na afloop altijd nog gezellig een bakje koffie.
Peter fictief
Peter 73 jaar
Een paar maanden geleden ben ik verhuisd naar De Steeg. Ik ken de omgeving niet waardoor ik ook niet goed weet welke beweegactiviteiten er in de buurt zijn. Ik kan niet meekomen met een standaard hardloopgroepje vanwege mijn gezondheid. Ik heb samen met de beweegcoach verschillende activiteiten bezocht en uiteindelijk ben ik bij een gezellige groep terecht gekomen.
Joyce fictief
Joyce 55 jaar
Ik zag de oproep over een wandelmaatje voorbijkomen in de Regiobode. Mijn vrouw en ik wandelden eerder ook veel maar haar gezondheid laat dat nu niet meer toe. De beweegcoach heeft mij voorgesteld aan iemand die ook gek is op auto's. Nu bellen wij elkaar wekelijks op om een wandeling te maken en natuurlijk om te praten over onze hobby auto's.
Adam fictief
Adam 81 jaar
Clarinda

Clarinda Smit

Team sportstimulering

Rick G

Rik Goethals

Team sportstimulering