Naar hoofdcontent
Uitroepteken

Aangepaste openingstijden: zaterdag 10 juni en zondag 11 juni van 09.00 - 18.00 uur & dinsdag 13 juni, woensdag 14 juni en donderdag 15 juni van 07.00 tot 8.30.

Sport- en beweegakkoord Rheden/Rozendaal

Lo HH Udkw

Ruim 75 partners hebben in juni het Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal ondertekend. Sportverenigingen, sportscholen, beweegclubs, onderwijsinstellingen, zorgverleners, welzijnsorganisaties, bedrijven en betrokken inwoners werkten de afgelopen maanden samen aan het akkoord. Het akkoord bestaat uit concrete ideeën en plannen met als doel om zoveel mogelijk inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal aan het sporten en bewegen te krijgen.

Sport Akkoord Rheden Rozendaal kleur CMYK Sport Akkoord NL

Ideeën

In het akkoord staan twee thema’s centraal:
1. Een leven lang met plezier sporten en bewegen
Met focus op:

  • Aantrekkelijk sport- en beweegaanbod voor jongeren (12-18 jaar)
  • Vitaal ouder worden
  • De jongste jeugd vaardig in bewegen (0-4 jaar)

2. Toekomstbestendige sport- en beweegaanbieders

Er ligt een mooi akkoord met concrete ideeën die inwoners stimuleren om te sporten en bewegen. Het is nu aan alle partners om per idee uit het akkoord een plan te maken en aan de slag te gaan met de uitvoering. Of een idee wordt uitgevoerd, hoe succesvol het idee wordt, hoeveel mensen ermee worden bereikt en hoeveel draagvlak het krijgt hangt is dus helemaal afhankelijk van de energie die jullie als partners erin steken.

Aanvragen uitvoeringsbudget

Heb je een goed plan dat aansluit bij de doelstellingen uit het sport- en beweegakkoord? Dan kun je een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

Indienen aanvraag

  • In 2022 is €110.000,- beschikbaar, dat verdeeld wordt over de ingediende aanvragen
  • De kerngroep let bij het beoordelen van de aanvragen op deze punten
  • Een aanvraag voor het uitvoeringsbudget dien je in door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar sportakkoord@rheden.nl
  • De kerngroep zal de aanvraag bevestigen en communiceren wanneer de aanvraag beoordeeld wordt

Wil je meer informatie over bovenstaande of heb je een andere vraag? Dan kun je altijd per mail contact opnemen via sportakkoord@rheden.nl. We nemen dan contact met je op om je verder te helpen.

Vitale club met hulp van services

Een behoorlijk aantal sportverenigingen heeft er al gebruik van gemaakt: de zogenaamde ‘services’ van het sportakkoord. Deze services zijn er in de vorm van gratis workshops, begeleidingstrajecten, webinars en nog veel meer. Maak hier gebruik van! Wil jij meer weten over de ‘services’ die beschikbaar zijn? Neem dan contact op met de verenigingsondersteuner Rick Verdouw r.verdouw@rheden.nl


Sportakkoord & Preventieakkoord

In juni 2021 sloten verschillende partners ook een Preventieakkoord voor Rheden & Rozendaal: Samen Sterker Gezond. Mogelijk sluit jouw initiatief aan bij thema’s uit beide akkoorden. Denk bijvoorbeeld aan het thema ‘Lekker in je vel – gezonde leefstijl’ uit het Preventie akkoord, dat raakvlakken heeft met sporten en bewegen. Twijfel je waar je kunt aankloppen met jouw initiatief? Neem contact op met ons, of met de kerngroep van het Preventieakkoord. De kerngroepen stemmen onderling af bij welk akkoord het initiatief het beste past. Kijk voor het preventieakkoord op www.samensterkergezond.nl of mail naar info@samensterkergezond.nl

Nog vragen? Ik help je graag verder!

Rick
Rick Verdouw Coördinator Zwembaden & Sportstimulering