Naar hoofdcontent

NK Wielrennen | Side events

DSC07748 edit bew 1024x683

NK wielrennen gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal

Op zondag 23 juni vindt het NK Wielrennen plaats. Na de start in Arnhem rijden de renners meerdere keren een lokale ronde door Velp-Rheden-Posbank-Rozendaal. De beloften, dames-profs en heren-profs volgen elkaar op. Daarmee is er de hele dag wielerspektakel in de gemeente.

In het centrum van Velp, Rozendaal en Rheden is er tijdens het NK van alles te doen. Je ziet de renners van dichtbij in actie, en je vindt er volop fietsactiviteiten, een hapje/drankje bij de lokale horeca en gezelligheid.

Programma:
9.00 uur Opkomst beloften Posbankronde
11.00 uur Opkomst dames Posbankronde
11.00 tot 15.00 uur Side-events Velp-Rheden-Rozendaal
13.00 uur Opkomst heren Posbankronde
16.00 uur Verlaten laatste renners Posbankronde

Locaties:
* Velp: dorpscentrum
* Rozendaal: Rosendaelselaan & Meneer Pos
* Rheden: onderaan Schietbergseweg

Bekijk hieronder alle side-events

Bereikbaarheid

Het NK is goed te bereiken met de fiets, lopend of via het Openbaar Vervoer. Vanaf station Velp en Rheden ben je binnen 5 minuten aan het parkoers. Voor de auto geldt:

  • Tussen 7.00-16.30u is het parkoers van de Posbankronde afgesloten voor verkeer.
  • De dorpen Velp en Rheden bereik je via de A348 en A12.
  • In Velp zijn specifieke oversteekpunten voor verkeer:
    • Van A.G. Hofkeslaan naar Biesdelselaan
    • Van Burgemeester Brandtlaan naar P.C. Hooftlaan.
  • Volg de instructies van Verkeersregelaars

De horecagelegenheden aan de onderkant van de Schietbergseweg Rheden zijn te voet of met de fiets bereikbaar.

Voor parkeren is ruimte bij het tijdelijke gemeentehuis Velp (President Kennedylaan), Sportcentrum De Dumpel/Biljoenbad. Of parkeer bij het Postillion Hotel & Carpoolplaats Arnhem, daar is ook fietsverhuur beschikbaar waarmee je binnen 10 minuten op verschillende plekken aan het parkoers bent.

Actuele informatie over verkeer en bereikbaarheid is te vinden op NK informatie | NK Wielrennen

Plattegrond


Sport & Natuur in balans

Het NK Wielrennen is een evenement waar sport en natuur in balans zijn. We genieten van topsport en moedigen sporten en fietsen in de natuur aan. Tegelijkertijd beschermen we de kwetsbare natuur van de Veluwezoom. Daarom is het Nationaal Park Veluwezoom tijdens het NK niet toegankelijk voor bezoekers. Ook vliegen er geen helikopters over het natuurgebied en zijn voertuigen in koers grotendeels elektrisch. De horecagelegenheden aan de onderkant van de Schietbergseweg Rheden zijn bereikbaar.

Groenste NK wielrennen ooit

14 mei 2024

Op 23 juni 2024 organiseren de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal samen met Courage Events en de KNWU met ondersteuning van Natuurmonumenten het groenste NK Wielrennen ooit. Deze samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk in de organisatie van duurzame (top)sportevenementen, waarbij zorgvuldige maatregelen worden genomen om de natuurlijke schoonheid van de regio te behouden en te respecteren.

"We mogen de balans tussen buitensporten en natuur niet uit het oog verliezen, daarom zijn wij er trots op dat we samen met onze partners en onze gemeentes het groenste NK Wielrennen naar onze regio kunnen brengen". Zegt Bob Roelofs, wethouder Sport van Arnhem. “Sport en welzijn gaan hand in hand, en daarbij kan een gezonde natuur uiteraard niet ontbreken.”

NK wielrennen 1