Naar hoofdcontent

NK Wielrennen | Side events

DSC07748 edit bew 1024x683

NK wielrennen gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal

Het Nederlandse Loterij NK wegwielrennen elite (mannen en vrouwen) en beloften wordt op zondag 23 juni verreden in en rond Arnhem. Op deze dag kan het publiek de renners op twee omlopen in actie zien. De coureurs zetten na de start op de Markt in Arnhem koers naar een veertien kilometer lang parcours over de Posbank, met de finale in de omgeving van het Sonsbeekpark in Arnhem.

Zondag 23 juni 2024 wordt echt een dag voor fans van de wielersport: een dag voor jong en oud waarin we niet alleen kunnen kijken naar een spannende koers, maar het publiek tijdens de verschillende side-events ook zelf de mogelijkheid krijgt om de wielersport te ervaren."

Bekijk hieronder alle side-events

Sport in Rheden bocht tijdens de tour op 23 juni

Mobiele pumptrack on tour door de gemeente Rheden

Fietslessen voor Nieuwe Nederlanders

Wil je samenwerken of aanhaken bij één of meerdere side-events? Neem vooral contact op

Willemien
Willemien Kragt Team sportstimulering | PR communicatie

Groenste NK wielrennen ooit

14 mei 2024

Op 23 juni 2024 organiseren de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal samen met Courage Events en de KNWU met ondersteuning van Natuurmonumenten het groenste NK Wielrennen ooit. Deze samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk in de organisatie van duurzame (top)sportevenementen, waarbij zorgvuldige maatregelen worden genomen om de natuurlijke schoonheid van de regio te behouden en te respecteren.

"We mogen de balans tussen buitensporten en natuur niet uit het oog verliezen, daarom zijn wij er trots op dat we samen met onze partners en onze gemeentes het groenste NK Wielrennen naar onze regio kunnen brengen". Zegt Bob Roelofs, wethouder Sport van Arnhem. “Sport en welzijn gaan hand in hand, en daarbij kan een gezonde natuur uiteraard niet ontbreken.”

NK wielrennen 1