Naar hoofdcontent

Voor iedereen een fiets in de sportzomer van 2024

05-04-2024
Jongetje op fiets

In de zomer van 2024 staat een bomvolle sportzomer op de planning: NK wielrennen, EK voetbal, Wimbledon, Tour de France en als hoogtepunt Olympische Spelen. De gemeente Rheden, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Geef en Deel Door en Stichting Leergeld hebben hun krachten gebundeld om de actie: ‘’Voor Iedereen Een Fiets’’ in het leven te roepen.

Wat houdt deze actie in?

Een kind, waarvan ouders/verzorgers onvoldoende financiële mogelijkheden hebben, kan een aanvraag doen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een gratis fiets. Deze eenmalige actie wordt mede mogelijk gemaakt door: Jeugdfonds Sport & Cultuur, Decathlon, Stichting Deel en Geef door uit Spankeren, Stichting Leergeld en de gemeente Rheden.

Doel van deze actie:

  • Gelijke kansen: iedereen krijgt de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor een gratis fiets.
  • Fietsvaardigheid verbeteren: de fietsvaardigheid van kinderen gaat achteruit. Door fietsen aan te bieden heeft elk kind de mogelijkheid om zijn/haar vaardigheden en fietsveiligheid te verbeteren.

Hoe kom ik in aanmerking?

In de bijlage vind je de spelregels en een aanvraagformulier. Alle basisscholen zijn op de hoogte en een contactpersoon van school ondersteunt ouders bij het invullen van de aanvraagformulier. Je mag ook zelf het formulier invullen en retour sturen naar grace.roetert@live.nl

Let op: een aanvraag indienen is niet meer mogelijk (uiterste datum was 31 mei 2024).

Update 17 juni 2024:

Vanaf vandaag worden de eerste fietsen geleverd op de basisscholen. Fiets inch maat 20 is nog niet op voorraad. De overige fietsen zullen de komende twee weken bezorgd worden.

Update 7 juni 2024:

Alle aanvragen en fietsen zijn in bestelling genomen, wij zijn momenteel druk bezig met het afhandelen van alle 60 aanvragen. Wij streven ernaar om in de week van 17 juni alle fietsen te leveren.