Naar hoofdcontent

Speeltuin ’t Akkertje in Velp, SC Rheden en VV Dieren ontvangen een bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal

21-12-2023
VRA20211204091945 SC Rheden 2138

De eerste aanvragen voor een financiële bijdrage zijn half december behandeld door de kerngroep.
De gecombineerde aanvraag van beide voetbalclubs en die van Stichting Vrienden van ’t Akkertje zijn goedgekeurd.

Een aantal buurtbewoners in Velp maakt zich al een aantal jaren sterk voor een opknapbeurt van Speeltuin ’t Akkertje. En de plannen worden steeds serieuzer. Inmiddels is er een stichting en ligt er een projectplan. Een grote wens van de omwonende kinderen is een geasfalteerde stepbaan. Met de bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord wordt het makkelijker om ook andere fondsen aan te schijven en het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Bij Sc Rheden en VV Dieren starten eind februari ’24 maar liefst 14 leden met de KNVB-opleiding Voetbalcoach 1 Pupillen. Beide verenigingen ontvangen hiervoor een bijdrage in de kosten voor zowel de opleiding als materiaal, zodat ze zelf nog maar een klein gedeelte hoeven te financieren.

Heeft jouw vereniging, school of buurt ook een goed sportief, sociaal of gezond idee? Vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal is er geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Aanvragen is heel makkelijk, je vult een digitaal aanvraagformulier in en vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld door de kerngroep.
Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het geld op je rekening en kun je van start. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden via sportinrheden.nl of incluziorheden.nl.

De kerngroep van het Sport- en Preventieakkoord bestaat uit 14 leden die in de gemeenten Rheden en Rozendaal bij heel veel verschillende organisaties in sport, welzijn en zorg actief zijn en die samen bespreken welke aanvragen voor geld in aanmerking komen.

Heb je al wel een goed idee maar weet je niet goed hoe je het verder kunt brengen, heb je geen samenwerkingspartner of heb je andere hulp nodig? Stuur dan een mail naar sportenpreventieakkoord@rheden.nl. We nemen dan contact met je op om je verder op weg te helpen.