Naar hoofdcontent

Opfriscursus fietsers en e-bikers vanaf 50 jaar

27-03-2023
Fietsers

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert - in samenwerking met COSBO en de gemeente Rheden - een VVN Opfriscursus voor fietsers en e-bikers van 50 jaar en ouder uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De cursus vindt plaats op vrijdag 21 april a.s. van 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoetingskerk (Admiraal Helfrichlaan 54, 6952 GJ Dieren)

Fietsen door de natuur of boodschappen doen op de fiets. Heerlijk toch, die vrijheid? Fietsen doen we vaak al van jongs af aan. Het is leuk, duurzaam en gezond. Logisch dus dat we allemaal zo lang mogelijk willen blijven fietsen. Wel verandert het verkeer. De fietspaden worden drukker en er komen nieuwe vervoermiddelen bij. Ook merk je door het ouder worden misschien fysieke veranderingen die het fietsen lastiger maken. Doordat je lichaam kwetsbaarder wordt is de impact bij een ongeval groter dan bij een jonger persoon. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je veilig blijft fietsen. VVN helpt daar graag bij.


Wat houdt de opfriscursus in?

Deze cursus bestaat uit een workshop van ca. 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen fietsers de verkeerskennis op. Onderwerpen als omgaan met verschillende medeweggebruikers en vitaliteit komen op een ontspannen manier aan bod. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. Ook worden de verkeersregels besproken en is er ruimte voor vragen. Aanvullend aan de workshop is er de mogelijkheid om met eigen fiets een parcours te oefenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid,. Het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Het staat je vrij om aan dit onderdeel deel te nemen.

Aanmelden

Meld je voor 14 april a.s. aan via www.vvn.nl/opfriscursussen of stuur een e-mail naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. Opfriscursus Fiets Rheden. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer en geef aan of je aan het praktijkparcours wilt deelnemen.

Neem gerust jouw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld. Deelname is gratis.