Naar hoofdcontent

Mooie start voor vv Pinkenberg, mede door financiële hulp vanuit het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal

04-04-2024
Groepsfoto vv Pinkenberg

Drie Velpse Voetbalverenigingen besloten in 2022 om gezamenlijk een nieuwe vrouwenvoetbalvereniging op te richten, in 2023 was vv Pinkenberg een feit. Voor de opstart deed de nieuwe club een beroep op het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal, dat geld beschikbaar heeft om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven.

Annabel van Meeteren, voorzitter van vv Pinkenberg, vertelt; “Bij Veluwezoom, DVOV en VVO voetbalden natuurlijk allang meisjes en vrouwen, maar eigenlijk waren het er bij alle drie niet genoeg om volwaardige teams op de been te brengen. Meisjes speelden daarom regelmatig mee in jongensteams of moesten op een bepaalde leeftijd stoppen bij een vereniging. Met ingang van dit seizoen zijn we verenigd in vv Pinkenberg, hebben we 8 teams in de competitie, oplopend van meisjes onder 11 tot de dames en er zijn drie recreatieve damesteams.”

Geld voor verrijdbare goals, promotie en teambuilding

Voor de start en promotie werd een beroep gedaan op een financiële bijdrage vanuit het Sport- en Preventieakkoord. Brian Donderwinkel, bestuurslid van VVO en betrokken bij de opstart van vv Pinkenberg: “Doordat ik eerder een keer een filmpje over het akkoord had gezien, wist ik dat het bestond. En ook dat één van de belangrijkste voorwaarden voor een bijdrage was dat je met andere organisaties moet samenwerken om een aanvraag te kunnen doen, net als dat je maar één keer per project geld kunt aanvragen. Dat paste precies bij ons. Ik moest wel even gaan zitten voor het invullen van het aanmeldformulier, zeker omdat je ook goed moet kunnen aangeven waar je het geld voor nodig hebt en wat je zelf bijdraagt in geld of tijd. Maar toen dat eenmaal was gebeurd, kregen we snel een reactie op de aanvraag.

We hebben een bijdrage aangevraagd én gekregen voor verrijdbare doelen, omdat de dames nog wel eens 9 tegen 9 spelen en het veld dan kleiner wordt gemaakt. Daarnaast is er budget voor de promotie van de vereniging zodat we leden kunnen werven én is er geld om activiteiten te organiseren zodat de speelsters van de drie verenigingen elkaar goed kunnen leren kennen.”

Annabel: ”Dat budget voor promotie en voor ledenbinding is echt heel fijn. We organiseerden bijvoorbeeld eind februari een pubquiz voor alle leden, waarbij allerlei vragen over de drie afzonderlijke clubs werden gesteld en er tijd was voor gezelligheid. En qua promotie starten we in mei met een campagne op TikTok en Instagram. We kunnen, mede door het extra budget, ook advertentieruimte kopen zodat we de filmpjes die we delen nog meer aandacht kunnen geven. Het officiële promotiefilmpje dat eerder gemaakt is, werd al meer dan 10-duizend keer bekeken, heel gaaf!”

Niet begroot, maar nu toch mogelijk gemaakt

Brian: “De bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord maakt echt dat we een zet in de rug hebben gehad. Bij de drie verenigingen was er niet direct begroot voor deze uitgaven, dus we zijn er ontzettend blij mee.”

Meer weten of heb je zelf een sportief of sociaal idee?

Wil je meer weten over het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal? Of heb je zelf een goed idee om je vereniging, club of buurt gezonder, socialer en sportiever te maken en heb je daar geld of hulp bij nodig? Kijk dan op Sportinrheden.nl of incluziorheden.nl voor meer informatie.